lørdag den 27. marts 2010

Dahlia

Jeg har været i kælderen og kikke til mine dahliaer. De er begyndt at skyde spæde hvide skud, så det er på tide at få dem op i lyset og give dem nyt jord og vand, så der kan komme lidt mere fart på dem og måske blomstre lidt tidligere.

Jeg er  meget glad for dahlia, fordi de producere flere blomster jo flere man plukker af. De er nok de eneste blomster jeg plukker buketter af, jeg nænner ikke at plukke fra andre planter i haven. Jeg syntes de holder længere på planten. Det er nok mig der er lidt skør.

Jeg har købt nogle af mine dahliaer i National dahlia collection De har så mange forskellige slags at man næsten slet ikke kan vælge. De sender pæne livskraftige stiklinger, som hurtigt vokser sig til.

Min ynglings dahlia er en der hedder Dark Desire, den er enkelt blomstrende, i en mørk chokolade/rød farve. Inde i midten af blomsten ser det ud som om den er besat med små glinsende perler. Jeg har købt den hos  avonbulbs men de har den desværre ikke længere.
Den rosa farvede Etheral har jeg købt hos National Dahlia Collection.



                
                                                                        

lørdag den 20. marts 2010

Staude frø

Yes, så kom der frø fra Plant world seeds. et engelsk frøfirma med mange spændende staude frø. Som jeg har nævnt tidligere vil jeg gerne have et gult bed, og jeg er på jagt efter staude frø, som er sart gule.
Jeg har fundet 3 stykker som ser spændende ud.

Alcea Ficifolia yellow; som er en stokrose med figen agtigt løv. Den skulle producere flere blomsterstængler end almindelige stokroser og være mere rust resistent.




Euphorbia, Golden Foam; Plant World Seeds skriver på deres hjemmeside om denne plante, at man skal visualisere sig en rødstænglet, gult blomstrende, kompakt brudeslør, så er man tæt på at beskrive denne Euphorbia.





Ranunculus Acris, Citrinus;  Blegeste måneskins smørfarvede blomster, som skyer af flimrende sommerfugle, der blomstre hele foråret og sommeren. 





Jeg faldt også for lidt andet end gult.

Berkheya purpurea; Mørk øjet lilla dahlia-lignende blomster som rejser sig fra klumper af stikkende tidsel blade. En spændende plante fra højt oppe i de sydafrikanske bjerge.





Eryngium, Blue Steel;  En yderst stikkende, meget mørk metallic blå multi-hoved plante.



Alle billederne er lånt fra Plant World Seeds hjemmeside. Nu håber jeg bare at alle frøene også vil spire.

torsdag den 18. marts 2010

Canon



Min søde mand har foræret mig et nyt camera, et Canon, tidligere har jeg lånt mig frem eller brugt min mobil. 
Så nu har jeg lige været en tur rundt i haven for at afprøve det nye vidunder.
Der er ikke kommet så meget op her hos mig, men lidt har jeg da fundet at fotografere.



Et lille skovbed som jeg er ved at tilplante.

 

en søjlegang af thuja, som trænger til at blive klippet.




sti ned til drivhuset med pergola med New Dawn og Albertine klatreroser.




Bronze frø i vanskeligheder

 


Julerose på vej


Knopper på Pieris japonica




Vindspil


Det camera kan vist godt bruges. 
Det ser godt nok noget rodet ud i haven, og jeg ved ikke hvor alle de blade kommer fra, for jeg mindes bestemt at have fjernet enorme mængder visne blade i efteråret..
Jeg håber på tørt vejr i week-enden, så jeg kan får ryddet op.

tirsdag den 16. marts 2010

Det går så stærkt.


I foråret 2009 måtte vi desværre aflive vores gamle hund Emma, og da den yngste lige var flyttet hjemmefra, var vi enige om at vi ikke skulle have hund igen, for nu skulle vi nyde, at vi ikke var afhængige af noget at skulle hjem til. Men da det blev oktober kunne vi alligevel ikke undvære at have hund, vi savnede at have sådan et lille myr at komme hjem til.

Så da vi fandt dem her, gik det over stok og sten til Jylland for at hente dem.

Alfred

Frida


Jeg syntes lige det var igår vi fik dem, og se nu hvor store de er blevet, det går alt for hurtigt.


Alfred næsten voksen.


                                                                                       Frida næsten voksen.
     
Et par skønne banditter, men jeg frygter lidt for hvordan min have kommer til at se ud til sommer, for der er lige lovlig meget krudt i rumpen på dem.. 






mandag den 15. marts 2010

Eftermiddagslæsning

Der var 21 grader i havestuen da jeg kom hjem fra arbejde idag Aaahh. Eftermiddagskaffe og inspirende læsning fra Claus Dalby, så må aftensmaden vente.



Claus's bøger er drømme-og ide skabende og mit hovede bliver sprængfyldt med ideer til hvordan jeg kan lave nye bede og nye farvesammensætninger i haven.
Claus Dalby's og Anne Just's blomsterbede matcher så flot i farverne og jeg ville ønske, jeg selv havde den farvesans.
Nu vil jeg drømme videre lidt endnu, indtil kødgryderne kalder.

lørdag den 13. marts 2010

Havestuen

Solen skinner og havestuen lokker. Det er den rene lys terapi at sidde ude i havestuen, man kan mærke energien vende tilbage i kroppen.




Min Strelitzia nicholai (paradisfugl) er en 3-4 år gammel og må da snart begynde at blomstre.
Denne Strelitzia kan blive meget stor ca. 5m og blomstre med hvide og blå blomster. Håber ikke den skal være 5 m før den blomstre, for så er havestuen for lille.
Frø af denne har jeg købt hos Bjarne.



Bougainvilleaen er begyndt at sætte nye skud og den er også begyndt at blomstre lidt med nogle meget blege højblade. Når den kommer ud i solen vil højbladene blive meget stærkere i farven. Det er højbladene der er farvestrålende på denne plante, selve blomsterne er ikke ret store.



En begonia der hedder Tiger Paws som blomstre nu.



Dette er en Begonia Tamaya, denne får nogle bambusagtige stængler og blomstre stort set hele året også om vinteren når der er køligt i udestuen.

torsdag den 11. marts 2010

Scraps

Så har jeg også strikket en Scraps fra Anne. Den er ikke lavet på rester, men 1 tråd Noro kureyon sock yarn farve 188 og 1 tråd supersoft i farven crocus eller hyacint tror jeg nok. 

Jeg er godt tilfreds og det er ikke sidste gang jeg strikker den model.

fredag den 5. marts 2010

Pelargonie fristelser

Jeg er vild med pelargonier, og man kan nemt komme ud i en samler mani. Jeg har opdaget at Thompson & Morgan har nogle frø af pelargonier som jeg bare må eje.



Det er fra venstre Summer Showers Burgundy,  Maverick Star, Moulin Rouge, Horizon Pink Ice, Horizon Orange Ice.
Billederne er lånt fra Thompson & Morgans hjemmeside og de er ikke super gode, så hvis i vil se lidt nærmere på dem så gå ind på deres hjemmeside, der er billederne lidt bedre. Man skal lede under Geranium.

Der røg også lidt sommerblomster frø med i indkøbskurven



Tagetes tenuifolia Lemon Gem og Nicotiana x sanderae Perfume Deep Purple.

Der er nogle der ikke bryder sig om gule blomster, men efter jeg har set Anne Just og Claus Dalby gule bede, vil jeg også have et. I sådan et bed skinner solen altid, osse selv om det er overskyet og regnvejr.
Så jeg vil kante mit gule bed, med disse små gule tagetes.

Nicotiana Perfume Deep Purple, har jeg haft et par gange og den er rigtig god; dejlig farve, dufter og blomstre længe, kan anbefales.

Nu vil jeg gå og glæde mig til at frøene dumper ind af brevsprækken.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...