onsdag den 25. maj 2011

Feber

Jeg tror jeg har fået akelejefeber. Har været på en rundtur i have og nydt min akelejer, og denne mørk lilla skønhed har sået sig selv i mit gule bed og jeg nænner ikke at flytte den. Men lilla er vel også en komplementærfarve til gul.



Denne meget mørke violette ( er meget mørkere i virkeligheden) hedder "Miss M. I. Huish".


Denne hedder "Bordeaux Barlow"



En ukendt lyserød selvsået.



Ukendt hvid/svagt rose selvsået og en hvid det kikker op


Jeg har så i år sået disse to:

Aquilegia "Longissima" som får nogle meget lange spore


og Aquilegia "Fragans" som ifølge Aschehougs stor havebog, skulle dufter af grønne æbler med antydning af kat ?????



Efter min akeleje- tur i haven, fik jeg lyst til flere af slagsen, så jeg var lige inde og snuse hos Plant World, og wupti fik jeg bestilt disse skønheder.


Denne blækblå Aquilegia "Yabeana" er det ikke en fantastisk blå farve? 


Aquilegia "Green Apples" vil være fin i mit gule bed og 


denne Aquilegia "Iceberg" med store lyseblå blomster. Den en af forældrene til denne er "Fragans" så den skulle også dufte.



Akelejer krydser sig jo lystigt med hinanden, så det bliver spændende at se, hvilke nye eksemplarer der vil opstå, når de engang begynder at så selv i haven. 




fredag den 20. maj 2011

Lille middelhavs terrasse

På sydsiden af huset, har jeg en lille solgryde, som ligger ca 1/2 meter under terræn, og der bliver meget varm om dagen når solen skinner. Jeg vil lave lidt middelhavsstemning der i løbet af sommeren.
Mine citrusplanter står her, citrontræet, appelsintræet (små sure appelsiner) og den sidste af slagsen, en kumquat, hvor jeg vist snart skal have plukket frugterne og syltet dem. Syltede kumquats smager dejligt til ost og dessert.


I søndags var jeg en tur på planteskole og fik en blåregn og en rød nøkkerose med hjem. Blåregnen skal stå i solgryden og vokse op af huset. Nøkkerosen skal gro i baljen her til sommer og den er allerede næsten vokset op til overfladen. Så skal jeg bare have fundet ud af hvor jeg skal overvintre den. I Aschehaugs Store Havebog, står der at de kan opbevares i en stor kurv med løv i garagen, 
kælderen eller på en frostfri altan. 
Man kan også grave sine nøkkeroser ned i komposten.



Blåregn med en enkel lille blomsterklase.

Rigtig god stor bededagsferie :o)


lørdag den 14. maj 2011

Endelig


Nu sker der endelig noget, bøgen er efterhånden så småt begyndt at springe ud, jeg var ellers ved at tro den var gået ud, så py-ha.
Der er ikke så meget hvidt i det hvide hjørne endnu, men det kommer. Jeg har plantet Hortensia "Annabelle", hvidbrogede hosta, Buxbom med hvide kanter, stjerneskærm, Løjtnantshjerte, porcelænsblomst og så har jeg plantet en syren "Beauty of Moscow", men om der er sol nok, er jeg i tvivl om. Der står sedlen at den skal så i sol til halvskygge, men hvad er halvskygge. Roser skal så i fuld sol mindst 6 timers sol, er halvskygge så 3 timers sol?? Nå men det må komme an på en prøve, ellers må den jo flyttes.






 Til slut vil jeg lige vise at den gamle kaktus jeg fik forærende, er begyndt at blomstre.



Kan I have er dejlig week-end




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...