søndag den 22. januar 2012

Ny farvesammensætning

Jeg har i flere år været glad for det mørke løv og blomster, især sammen med lyserød, men der skal mange "sorte" planter til før, man rigtig kan se kontrasterne.
Jeg har leget lidt med at blande det mørke med lyserød og pink her i collagerne, og jeg håber jeg kan finde flere "sorte" planter så jeg kan få bedet til at lykkes.

Hvad syntes I, er det for meget med det pink imellem?
26 kommentarer:

 1. Det kan da blive kanon flot :-)
  Måske ville jeg undlade solhattende i den farve (lidt varmere orange skær end de andre, der er mere kølige og støvede pink og lyserøde) Det giver lidt mere ro. Men det kan jo sagtens bare være billedet, der snyder. Spænt på at se resultatet en gang :-)
  Knus Signe

  SvarSlet
 2. Jeg synes det ser fint ud, det pink fremhæver jo netop de sorte planter.

  SvarSlet
 3. Hej Anette
  Leder du efter sorte planter, kan jeg anbefale dig at låne eller købe bogen: Black Magic and Purple Passion af Karen Platt. Her er over 2500 forskellige sorte/mørke planter.
  Jeg er dyrker selv de mørke planter i stor stil, hjemme hos mig og er især vild med det mørke kombineret med det limefarvede / friskgrønne.
  Kh
  Karina

  SvarSlet
 4. Det kan blive rigtig godt Annette - men tror også jeg ville lade de lidt skrappere pinke stå sammen og lave et roligere bed med de sart lyserøde og mørkløvede.....det vil uden tvivl blive kanon flot.

  Af solhatte ville de mere dæmpede farver på Pallida og August königin passe bedre ind end den vist - hvis du spørger mig......men igen.....smag og behag er jo en personlig og individuel sag ;0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 5. Signe, Ja jeg syntes også den solhat skære i øjnene, så jeg må finde en anden plads til dem.

  Lisbeth: Ja jeg skal nok bare finde en varm pink farve.

  Karina. Tak for tipset, den bog må jeg ud og finde. Mørk og lime det må også se fantastisk ud.

  Dorthe, Ja du og Signe har ret, den solhat er lidt for skrap. Nå så må jeg finde et andet sted til dem, for jeg har allerede købt to af slagsen:o)

  SvarSlet
 6. Jeg er sikker på, at det kommer til at se rigtig flot ud :-) Jeg har også selv en kombination af en mørkløvet acer og storkenæb, slangeurt og duehoved, som jeg er glad for. Og i foråret er det en lomegrøn narcis mod aceren.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja jeg glæder mig til at komme igang med bedet. Det lyder også som en smuk konbination med mørkløvet acer.

   Slet
 7. Det bliver helt sikkert flot. Jeg er også vild med de mørke farver. Jeg skal have købt nogle chokolade-farvede digitalis, som jeg så på en blog her der anden dag. De ville også gøre sig godt blandt dine.

  SvarSlet
  Svar
  1. Uuh chokolade-farvet digitalis, den må jeg også finde:o)

   Slet
 8. Jeg synes det kan være svært når man ser alle planter sammen, plejer at bygge op 3 og 3 og så gør det ikke så meget at der er nogle der stikker af. Der findes en Dahlia som netop har pink blomster og mørke blade og den er rigtig fin synes jeg.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det kommer nok ikke til at se ud som på collagen, for der er jo også en masse grønne blade der vil bløde op på udtrykket. Den dahlia må jeg da vist også kikke efter, det ville vær flot;o)

   Slet
 9. Widać Twoje "czarne" rośliny i to wyraźnie. Jest tam nawet kwitnący śliczny perukowiec. Pozdrawiam. *** Du kan se din "sorte" planter, og dette tydeligt. Der er endda en dejlig blomstrende Cotinus. Med venlig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja den rød cotinus er jeg også meget glad for.

   Slet
 10. Hvor ser det godt ud. Det mørke løv er bare så fantastisk flot.
  Jeg er helt VILD med den sort/mørke Akeleje Barlow du har i den nederste collage uha uha.... nu sidder jeg og savler ned i tastaturet igen ;-D
  Havehilsner fra Marianne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Den mørke akeleje hedder "Miss M.I. Huish" og kan købes hos Thompson & Morgan. Håber ikke tastaturt er kortslutter;o)

   Slet
 11. Det nederste billede er ligesom mere roligt for øjnene, men igen, det kan sagtens se anderledes ud i virkeligheden - det er et MEGET flot projekt, bare jeg havde så meget styr på sammensætningerne :-) -ikke så let når man kun har en lille have og der er så mange skønne blomster.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det kommer nok til at se anderledes ud i virkeligheden for der er jo også en masse grønne blade. Aner ikke om jeg har styr på sammensætningerne, men det er jo bare at prøve:0)

   Slet
 12. Hej Annette. Den farvesammensætning er jeg bare helt vild med. Jeg har selv et krukkebed på terrassen med pink og purpurfarvet, både løv og blomster. Det er en sammensætning med power i, synes jeg. Jeg synes, det er lykkes dig rigtig godt og jeg glæder mig utrolig meget til at se dit bed til sommer!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg jeg er også spændt på at se om det lykkes mig, men foreløbig skal jeg så en masse frø, så der går nok lidt tid inden det rigtig vokser sig til.

   Slet
 13. Det ser rigtigt godt ud :-)

  Jeg er også vild med de mørk løvet blomster og planter.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja jeg håber også det kommer til at se godt ud i virkeligheden.

   Slet
 14. Jeg synes at den anden collage ser godt nok. Det er lidt nemmere at kombinere mørke bladene og hvide blomster. Men hvorfor skal vi sige nej til pink eller lyserød? Man kan "lyse ud" den skarpe pink med grå- eller sølvbladet planterne, f.eks. pilebladet pære "Pendula" (Pyrus salicifolia)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det må komme an på den prøve, ellers må de skrappe pink planter flyttes.

   Slet
 15. I think the admin of this web site iѕ truly wоrκing hard in fаvoг of hiѕ ωeb sіte, foг the reаson that here everу ԁata is quаlіty basеd dаtа.  Heгe iѕ my wеblog; just click the next site

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...