mandag den 5. juli 2010

Lykkefund

Klatrerosen "Lykkefund" er blevet flytte op til flere gange inden for de sidste 3 år. Den stod hvor der skulle bygges havestue, så den måtte flyttes.
Den har nu fået et permanent sted at stå og et træstativ at klatre op af.
Det er en frøplante af Rosa Helenae og man mener at den anden af forældrene skulle være Bourbonrosen "Zephirine Drouhin. Den vokser meget kraftigt og årskudene kan blive 3-4 meter lange. Blomsterne er samlet i klaser med 30-80 blomster. Blomsterknopperne er lysrosa og når de springer ud er de creme til hvide  med basis i lysgul til citrongul. Den blomstre kun en gang fra slutningen af juni til slutningen af juli.  
Zéphirine Drouhin som skulle være en af forældrene til "Lykkefund" er denne marcipanroseDen spillede en rolle i en af Agatha Christies detektivromaner "Sad Cypress". Mordgåden kunne løses takket være rosens tornløse grene.
Mit eksemplar har det ikke så godt, den er angrebet af svampesygdommene månestråle og rust, så jeg overvejer at flytte den til et mere solrigt sted. 

8 kommentarer:

 1. Hvor er de smukke Annette......med eller uden mordgåde :0)

  SvarSlet
 2. Dejligt at se, at der jævnligt kommer smukke roser på siden - dejligt du har så skøn en have du kan nyde. Knus Annette

  SvarSlet
 3. Åååå jag älskar rosor. Min Lykkefund har inte blommat än men jag väntar. Den har massor och massor av knoppar. Underbart. /Knatten

  SvarSlet
 4. Det er da bare den dejligste sæson lige nu med alle de roser - jeg er imponeret over din store 'Lykkefund' selvom den er flyttet flere gange. Jeg købte én i efteråret og den der altså stadig ret lav - jeg tjekker hver dag om der skulle være kommet lidt højde på:)

  SvarSlet
 5. Dorthe: Tak, men det er sjovt når der følger en lille historie med roserne.

  Annette: Ja jeg nyder den i fulde drag, så får man tankerne væk fra alt det ubehagelige.

  Knatten: Ja roser kan man ikke få nok af. Det er et fantastisk syn når Lykkefund blomstre med sine tusind vis af blomster. glæder mig til at se billeder af din.

  Lisbeth: Ja juni-juli står i rosernes tegn. Din Lykkefund skal nok blive stor når den først får fat.

  SvarSlet
 6. Fantastisk skønne roser, glæder mig til at holde øje med om der mon kommer flere,

  SvarSlet
 7. Fantastiska bilder på era rosor...
  kramiz//kullervilla

  SvarSlet
 8. Sussi: Hyggeligt du kom forbi min blog. Der er flere roser på vej:o).

  Kullervilla: Tak skal du ha'.

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...