søndag den 7. november 2010

Rosenhaven


Urtehaven er nu ved at blive til en rosenhave i parterrestil. Alle krydderurterne er fjernet og buksbom hækkene er klippet hårdt tilbage så de ser lidt bare ud nu. Så nu skal jeg bare have købt de engelske roser.
Jeg tror det bliver til Gertrude Jekyll, The Ingenious Mr. Fairchild, Charles Rennie Machintosh, Munstead Wood og Falstaff, det er dem jeg har forelsket mig i lige i øjeblikket. 
Jeg skal også have en masse tulipan løg i jorden, så jeg håber på tørt vejr i næste weekend.


11 kommentarer:

 1. God arbejdslyst :-) det bliver spændende at følge til næste forår - men ih, hvor er der mange tulipaner (ja, også roser for den sags skyld) at vælge imellem.

  SvarSlet
 2. Det lyder dejligt med en hel rosenhave - og de engelske er et godt valg. Er spændt på at høre, om krydderurterne er flyttet til et nyt bed?
  Også god arbejdslyst herfra :-)

  SvarSlet
 3. Hold da op hvor bliver det godt og helt sikkert også flot:)) Er det buxbom fra din forhave der er flyttet eller har din urtehave i forvejen haft formen? Jeg krydser fingre for tørt vejr i næste weekend. Jeg har opgivet at plante roser i min skærehave her i efteråret, jeg har brugt rigelig penge og energi i mit nye hvide bed. Jeg skal have kikket nærmere på de sorter du har forelsket sig i - ja der er nok at surfe efter:)) HA det godt!

  SvarSlet
 4. Klippet buskbom nu?? er det ok??
  har nemlig ikke nået min endnu og troede det var lige sent nok??..
  Ville også have flyttet lidt rundt på nogen stauder men syntes du ikke også det er lige sent nok nu??
  På forhånd tak...

  SvarSlet
 5. Skønt med et parterre, især i vores lange bladløse vinter.
  Klassisk og stramt med træet i midten, så det ikke bliver for fladt.
  Skal du også have espallierer/stativer, for så har du yderligere lidt skulptur til at lede øjet.
  Det er nok lidt sent med at klippe buksbom, men mon ikke det går alligevel.

  SvarSlet
 6. Sussi, Tak, Ja der er frygteligt mange at vælge imellem, om jeg vil gerne havde dem alle.

  Susanne: J jeg tror det bliver godt. Nogle af urterne, er kommet i potter og skal stå på terrassen, og andre er kommet ind i baghaven mellem stauderne.

  Lisbeth: Det var urtehaven i forhaven der i forvejen havde denne form, hækkene er bare klippet ned og urterne fjernet. Ja det er dyrt med alle de ideer man får og jeg syntes også at min energi ikke er hvad den har været, så jeg håber at det lykkes at få købt roser og plantet dem her i efteråret.

  Merete: Det er nogle måneder siden jeg klippede hækkene, jeg har bare været længe om at få alle urterne op af jorden:o). Jeg tror godt du kan flytte stauderne endnu, men jeg syntes det er ved at være lidt koldt derude nu, og jeg vil hellere side foran pejsen med strikketøjet.

  Henrik: Jeg syntes også det er smukt om vinteren med de grønne hække, og jeg har egentlig ikke tænkt på espallierer/stativer i bedene, men det kan du da have ret i. Det må jeg da lige overveje.

  SvarSlet
 7. Å hvor det lyder skønt. Jeg glæder mig til at hører om dit endelige valg af roser.

  Hav en rigtig dejlig dag.

  SvarSlet
 8. En sådan vacker parterre du har! Buxbom är ju så fint, även på höst och vinter. Och sedan blir det ännu bättre med alla rosorna, härligt! Hälsningar Katarina

  SvarSlet
 9. Marina: Åh det er svært at vælge, det ender sikkert i en være farvelade, da jeg vil have dem alle.. suk.

  Katarina:tak, jeg syntes formklippede buksbom er så flot og jeg kan da også finde en masse inspiration på din fine blog.

  SvarSlet
 10. Vilken fin trägård du har. Kul att hitta hit.
  Annika

  SvarSlet
 11. Annika: Tak skal du have, og hyggeligt at du kikkede forbi min blog.

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...