onsdag den 25. maj 2011

Feber

Jeg tror jeg har fået akelejefeber. Har været på en rundtur i have og nydt min akelejer, og denne mørk lilla skønhed har sået sig selv i mit gule bed og jeg nænner ikke at flytte den. Men lilla er vel også en komplementærfarve til gul.Denne meget mørke violette ( er meget mørkere i virkeligheden) hedder "Miss M. I. Huish".


Denne hedder "Bordeaux Barlow"En ukendt lyserød selvsået.Ukendt hvid/svagt rose selvsået og en hvid det kikker op


Jeg har så i år sået disse to:

Aquilegia "Longissima" som får nogle meget lange spore


og Aquilegia "Fragans" som ifølge Aschehougs stor havebog, skulle dufter af grønne æbler med antydning af kat ?????Efter min akeleje- tur i haven, fik jeg lyst til flere af slagsen, så jeg var lige inde og snuse hos Plant World, og wupti fik jeg bestilt disse skønheder.


Denne blækblå Aquilegia "Yabeana" er det ikke en fantastisk blå farve? 


Aquilegia "Green Apples" vil være fin i mit gule bed og 


denne Aquilegia "Iceberg" med store lyseblå blomster. Den en af forældrene til denne er "Fragans" så den skulle også dufte.Akelejer krydser sig jo lystigt med hinanden, så det bliver spændende at se, hvilke nye eksemplarer der vil opstå, når de engang begynder at så selv i haven. 
17 kommentarer:

 1. Jeg er imponeret over at dine selvsåede akelejer er så fine ensfarvede netop fordi de krydser sig. Men ærlig talt så blev jeg også lidt syg over så mange smukke du har. Jeg nyder også mine i denne tid, og jeg har også lilla i det hvid-gule bed og nænner ikke at fjerne den. Hvor har du også sået mange skønne og ja den blå - I love it:))

  SvarSlet
 2. Du har mange smukke akelejer, især er jeg vild med de helt mørke. Jeg såede "Green Apples" sidste år og nu blomstrer de på livet løs. Se et billede af dem i min header th.

  SvarSlet
 3. Jeg har gul-blålilla som min yndlings farvekombination i mine bede, så jeg synes også du skulle give det en chance og ja, det er komplementærfarver. De er skønne alle dine akelejer - især den hvide "der kigger op" er en rigtig sød naturlig variant.
  Hilsen Berit

  SvarSlet
 4. Ja, det er da en alvorlig virus du der har pådraget dig, jeg er bange for den måske smitter! Men hvor er de skønne allesammen.

  Jeg har kigget langt efter min genbos meget mørkelilla akelejer og planlagt et frøkup i nattens mulm og mørke, - måske jeg også bare kunne spørge om jeg måtte få nogen... ;o) Ihvertfald er jeg vild med de to mørke varianter du viser, og da akelejen (som så meget andet) først lige er kommet ind i min have, er jeg lidt spændt på udviklingen. Jeg kan ligesom forstå at næste år, ser det måske helt anderledes ud end i år. Eller har jeg misforstået det??

  SvarSlet
 5. Hej Annette
  Hvor er det nogle flotte og meget forskellige Akelejer du har. Den nye øverst er jeg da helt skør med. Jeg håber at se lidt flere blå i haven i år. Det var meget bordeaux og lyserød sidste år.

  hav det godt ;)
  mvh
  Eva

  SvarSlet
 6. Hvor har du mange forskellige akelejer. Jeg tror, jeg vil bestille nogen, så jeg får nogen med flere variable, ikke kun i farven men også i formen.

  SvarSlet
 7. Hmm, som jeg lige skrev til Ina, så alkelejer ikke rigtigt fanget mig. Men det laver I da om på, gør I. Jeg er ret vild med din 'Green Apples'.

  SvarSlet
 8. ja skønne er de. Dem man selv vælger (så farven passer i bedet ) og dem der sår sig selv. Kender du den brune chocolate soldier? den bliver ikke så stor, mine er lige begyndt at blomstre

  SvarSlet
 9. Ja, de er skønne - og lilla og gul passer dejligt sammen.

  Jeg har desværre luget lidt for mange af mine væk......

  SvarSlet
 10. Hej Annette
  hvis du har lyst kan vi da prøve at bytte lidt frø.
  Den akeleje jeg har (krinolinen) mod den øverste, den er supersmuk.
  Ikke dermed sagt at de andre ikke er det men jeg er helt skudt i den øverste.

  kh
  Eva
  evigglade.blogspot.com

  SvarSlet
 11. Hej Annette

  Det er virkelig skønne Akelejer du har, den en smukkere end den anden. Jeg har i min have kun den meget mørke lilla - men hvor er der mange fine farver, mon ikke man skulle kigge sig omkring. Er i sær vild med den langsporede og Green Apples.

  God Søndag

  Knus
  Mette

  SvarSlet
 12. Det er "skrækkeligt" som man snart forelsker sig i den ene og så den anden (planteart) - når man ikke har så stor en have, kan det godt give lidt ulykkelig kærlighed, ak.... men så må jeg vel nøjes med de smukke billeder :-)

  SvarSlet
 13. Åh hvilken skøn feber at blive ramt af Annette........håber den vare ved i mange mange år for skønne er de de akelejer ;0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 14. Man kan kun blive i godt humør af at se alle de forskellige akelejer der findes. Jeg har selv en forkærlighed for de langsporede.

  SvarSlet
 15. Den feber må godt nok være meget meget høj, av for sulen bare du ikke brænder dig, dit bette pus! ;)

  Ja de er så dejlige dine smukke akelejer, og hvor har du bare mange og skønne af slagsen. Jeg kan godt forstå at du ikke nænner at tage de smukke lilla op af det gule bed, det ville også være synd og skam.

  Som alle de andre er jeg også helt vild med de mørke og har selv en af slagsen :)

  Tak for det dejlige syn af skønne akelejer

  SvarSlet
 16. Tak for jeres søde kommentarer, og fik jeg nu smittet jer allesammen:o). man kan blive smittet af både det ene og det andet her i blogland, skønt.
  r
  Fru Friis: Det er kun nå de sår sig selv rundt om i haven, at de kan få en anden farve, så man skal ikke være for hidsig med lugejernet.

  Staudecafeen: Jeg kender godt chocolat soldier, og jeg mener også jeg har sået den engang, men kan ikke huske om der kom nogen frøplanter op. Må vist også prøve den igen.

  Eva: de kommer med posten så snart de de er modne:o)

  Annette: Uha ja der skal mange frø til at køle min varme pande:o)

  SvarSlet
 17. My bгotheг recommended I ωould possіbly lіke thіs blog.

  He was tоtally right. Thіs publish truly made my ԁаy.
  You cann't believe simply how much time I had spent for this info! Thank you!

  Here is my homepage - Online casinos free

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...