mandag den 7. november 2011

Øjenbæ bolden er grebet

Nu har jeg gået hele sommeren og slået knuder på mig selv for ikke at få grimme affaldsvogne og affald med på mine billeder, så det er helt befriende at se at jeg ikke er den eneste der har rod på matriklen;O)

Mellem huset og garagen har vi et overdækket areal hvor der står cykler, tørrestativ affaldsbøtter osv, men efter vi også er begyndt at bruge det til opbevaring af brænde så er alt det uskønne komme længere ind i haven.

Når man sidder nede på terrassen ved det hvide skyggebed og kikker op gennem pergolaen er det ikke det kønnest point of vue og jeg går og spekulere på om jeg kan halvere åbningen for enden af pergolaen med rionet og slyngplanter, for at skygge lidt for rædslerne. Desværre kan man også se det oppe fra terrassen ved havestuen, så der skal jeg også have udtænkt noget afskærmning.


En anden rædsel er en stribe jord som er blevet afskåret fra resten af haven da vi byggede havestuen og træ terrassen. Den har i flere år ligge brak og været fyldt med ukrudt fordi vi her på matriklen ikke kunne blive enige om belægningen.
Jeg ville gerne have en gårdhave med teglbelægning men gemalen syntes ikke det er en særlig god ide med flere flise-terrasser op mod huset pga. af alt den nedbør som vi i verden får mere og mere af, og det kan han jo have ret i.
Så vi er nu blevet enige om en træ terrasse og det bliver forhåbentlig til næste år.


Set oppefra er det den lille tange til venstre for huset.

Set fra træ terrassen

Og så er det slut med flere ugly billeder herfra.


19 kommentarer:

 1. Hvad med en blomstereng på det lille stykke, det er da nemt og skal ikke passes.
  Det er ellers en fin pergola lidt oprydning og noget rionet kan sikkert gøre underværker ;-)

  SvarSlet
 2. Ser ud til , at en del af dine rædsler er gode sager, der måske godt kunne anvendes et eller andet sted. Altid godt at have noget på lager :-)
  Et rionet med slyngplanter, ville gøre godt, så er tingene da skjult ;-)

  Kan godt forstå du glæder dig til at få gjort noget ved det stykke jord, der er udsigt til fra terrassen :-))

  SvarSlet
 3. Annette, lettede det? :)
  Det var nu knap så slemt, synes jeg.
  Du kom med et kodeord, som jeg vil bruge noget mere tid (som jeg har) på at fundere videre over: afdækning. Altså noget bevoksning, hæk, hegn-noget.

  Det er i hvertfald på vej mod en løsning.

  Synes at ideen om blomsterængen... Lupiner el. Lign. Kunne være godt til dit bare "frimærke"

  SvarSlet
 4. Jeg tænker, hvad med at udnytte den lille tange jord til netop noget regnvandsopsamling og så derfra måske føre det videre ind i resten af haven (hvis man kan for muren der). Så simpelthen lave et bed, der opsamler vandet. Kan ikke huske præcis, men der har jo stået en del om det i de Haven blade - får du dem? Ellers sig til, så kan vi da finde en løsning, hvis det var noget....

  Du får masser af ideer :)

  SvarSlet
 5. Åh, det er da ikke så slemt :-D
  Det er da ihvertfald værd, at smide sine 'bæ'er' op på bloggene, for sikken en masse gode råd man får.
  Jeg synes også engen lyder sødt hvis der er sol nok. Ellers vil jeg foreslå perlesten/småsten, for det løber vandet lige igennem, og med ukrudtdug under er det supernemt at holde.
  Men et decideret regnvandsbed, som dem i Haven er altså en super-idé, og så må gemalen da være glad :-)

  SvarSlet
 6. Ja, der er næsten lidt indre renselsesproces over det :-)

  Sådan nogle regnvandshaver kan være noget så skønne - så måske ville det næsten være synd, at gemme den væk her bag huset. Men jeg kan heller ikke lige gennemskue, hvor meget af det, man ser fra terrassen. Hvis ikke man ser det så meget, så ville det måske være et oplagt sted til brænde, så alt det uskønne kunne komme tilbage på plads igen - eller omvendt :-)

  Og uanset hvad, så er det en rigtig skøn have du har.

  Knus Signe

  SvarSlet
 7. Dette ser da fint og ryddigt ud..så skulle du se vores have..
  Der er gang i renoveringen så udenfor står et helt gammelt køkken.;-)
  Fra vore lille gamle stald som vi brugte til garage blæste sammen under en af forårsstormene er en bunke jord fyldt op i forhaven som et helt bjerg, nu fyldt med ukrudt.
  Den store græsplæne er så uklippet at det er løgn..:-)
  Nu er det selfølgelig lidt nemmere at gemme det af vejen her ude på landet end i et villakvarter.
  Men synes alle der har lagt billeder ind til nu så er det da ganske rimelige billeder..:-)
  Det er meget forstyrrende for øjet, helt enig, men alt kan ikke være perfekt.
  Jeg tror at alle har et eller andet sted på matriklen man helst ikke vil vise frem..lol..
  Jeg er sikker på at du finder på noget smart for at skjule dette..

  Hej fra Lisbeth

  som ikke ved om jeg tør sætte et billede ind af vores rod.

  SvarSlet
 8. Vi kommer bare ikke udenom at de der uskønne ting, som cykler, gemte fliser, skrald der afbenter bortkørsel, kompost mv. jo skal have en plads på matriklen - men der er da kommet nogle rigtig gode bud på hvordan det kan camoufleres lidt.
  Synes nu du bor ganske vidunderligt stadigvæk.
  Kh Helle

  SvarSlet
 9. Ja det er ikke lige et point of view a la Claus Dalby du har nu, men det kunne det faktisk blive - og et alternativ til de gode ideer ovenover kunne også være en brændestak som stod på tværs ud fra hækken bred for neden og smallere for oven. Dit bed langs huset ville egne sig rigtig godt til et bed a la Jørn og Inger med stedsegrønne småbuske i forskellige former og en smal sti med sten der snor sig.

  SvarSlet
 10. Hej Annette.
  Det er da ikke så galt. Kan godt se fornuften i at samle det hele et sted. Jeg har affaldsbeholdere i indkørslen. Dem skal jeg nok tage billeder af... Kønt er det ikke, men et sted skal de jo være.

  Jeg synes din pergola er skøn. Det kunne da være rart med efeu eller noget, der skærmer af året rundt. Og giver en grøn mur. Det er jo altid pænt.

  Så en sød afskærmning hos Charlotte, som måske kan inspirere:
  http://tradgardsflow.blogspot.com/2011/07/purple-passion.html

  Kan godt se, at det kunne være dejligt med en lille terrasse. Hvis I laver et firkantet hul til et lille træ, kunne man kigge ud på det fra vinduet, og så er det med til at lave den der hygge fornemmelse. Jeg tror jeg ville sætte en kugleakacie med buksbom om fødderne. En lidt stram løsning kunne være flot.
  Så kan man altid bløde lidt op med potter og en bænk eller lignende. Måske vil I sætte en dør i ved siden af vinduet, så man kan liste direkte ud på terrassen.

  Dejlig have du har.

  Jeg vil glæde mig til at se hvor flot det bliver.

  hej fra
  Eva

  SvarSlet
 11. Det ser godt nok ud til at være et spændende byggeri og den lille tange skal da udnyttes på bedste vis, og der er jo flotte forslag at høste af.

  Ha' en dejlig dag :o)

  SvarSlet
 12. Altid godt med et par projekter til en dag man skulle kede sig ;-).

  Ha´en god dag
  Birgitte

  SvarSlet
 13. Jeg kan godt se - på afstand - at det ikke er det kønneste hjørne du har, men ideen med brændestakken på tværs er rigtig god, men den skal jo helst være overdækket - så?!
  Jeg tror det vil være fint at føre træterrassen videre i dit smalle jordstykke, og som Eva skriver: Lav et hul til at træ, og pynt så op med forskellige vækster i skønne potter. Det kan kun blive godt.

  SvarSlet
 14. Godt grebet sødeste Annette. Hjørner til opbevaring og henstillen kan vi ikke undvære. Kunsten er bare at at få dem skjult på en smuk måde. Hvilket er noget jeg forstiller mig der bliver tænkt meget over i bloggland disse dage ;0)

  Ideen med brændestablen på tværs syntes jeg lyder heltfantastisk og så regnvandshaven......det lyder lige til at være noget for manden. Det ergodt at have nogle projekter at drømme om i de kommende mørke måneder.

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 15. Godt grebet sødeste Annette. Hjørner til opbevaring og henstillen kan vi ikke undvære. Kunsten er bare at at få dem skjult på en smuk måde. Hvilket er noget jeg forstiller mig der bliver tænkt meget over i bloggland disse dage ;0)

  Ideen med brændestablen på tværs syntes jeg lyder heltfantastisk og så regnvandshaven......det lyder lige til at være noget for manden. Det ergodt at have nogle projekter at drømme om i de kommende mørke måneder.

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 16. Godt grebet sødeste Annette. Hjørner til opbevaring og henstillen kan vi ikke undvære. Kunsten er bare at at få dem skjult på en smuk måde. Hvilket er noget jeg forstiller mig der bliver tænkt meget over i bloggland disse dage ;0)

  Ideen med brændestablen på tværs syntes jeg lyder heltfantastisk og så regnvandshaven......det lyder lige til at være noget for manden. Det ergodt at have nogle projekter at drømme om i de kommende mørke måneder.

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 17. Sådan et dejligt stykke jord står da bare og kalder på hjemmedyrkede kartofler, græskar eller andet, som fylder.

  Jeg tror, at de fleste af os har disse hængepartier, for plads har vi nemlig aldrig nok af, vel ?!

  SvarSlet
 18. Hej Annette. Det er da ikke så slemt.Uhh tror desværre jeg kunne slå det, jeg tør slet ikke vise noget :) Det er nu ellers en skøn have du har. Jeg har også sat dig på min blog. Ha´en god weekend. Hilsen Lise Lotte :)

  SvarSlet
 19. Tak allesammen for alle jeres kommentarer og gode ideer og råd. Så skal jeg bare overtale mand til nogle af dem, godt at vinteren er lang ;o)
  Knus
  Annette

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...