fredag den 9. juli 2010

Albertine og Ghislaine de Féligonde

Den pragtfulde slyngrose Albertine har en berusende duft der fylde hele haven. Blomsten er umådelig smuk fra den koralrøde knop til den springer ud i lakserosa. Den er kraftigt voksende og sender meterlange skud i vejret så den kommer hurtig op og fylder på en pergola.
Så er der den dejlige Rosa Moschata, "Ghislaine de Féligonde", (sikke et navn, roser er så yndefulde at de kun burde have franske navne).
Dette er også en sund og robust rose der kan tåle mager jord og stå i halvskygge.
Den bliver knap 2 meter højer og har tusindvis af små halvfyldte okkergule og rosahvide blomster.
Min har jeg stiklingformeret og er ca. 1.80 meter og den har så mange blomster, at de vil tynger planten til jorden, hvis den ikke bliver bundet op.Kan I have en dejlig dag i haven.

6 kommentarer:

 1. Hvilken indgang mod drivhuset skøn, skøn, skøn -"Ghislaine de Féligonde" har jeg tilgode her, måske skulle man prøve med en stikling for der kan godt nok bruges mange penge.. men sådan er alle hobbyer/passioner:o) Rigtig god weekend den bliver varm og tør!

  SvarSlet
 2. Hvor Albertine skøn, lige netop i denne sommer kigger jeg på roser og suger til mig - til næste år skal vores lille have laves helt om - denne her var en til bogen ;o).

  Rigtig god weekend.

  SvarSlet
 3. Å vad ljuvliga rosor. Den första bilden såg väldigt mysig ut. Så vill jag ha det i framtiden. /Knatten

  SvarSlet
 4. Lisbeth: Tak, Det er sjov at lave stiklinger og 'Ghislaine' har klaret sig fint og jeg har ikke beskyttet den med gran om vinteren så den er da hårfør nok, ihvertfald hos mig.

  Mette: Det er dejligt så meget inspiration man kan finde i blog verden. Glæder mig til at følge forvandlingen af jeres have.

  Knatten: Tak, Det blir så romantisk med slyngroser.

  SvarSlet
 5. Har lige siddet og kiget din skønne haveblog, og faldt over dette indlæg, som jeg kan se er et år gammelt - men pyt ...præcis de to roser du nævner, har jeg også ..jeg er især glad for Ghislaine..den er smuk, elsker den måde den skifter farve på og den blomstrer til frosten kommer . Nu spørger jeg sikkert torskedumt- men hvordan laver du stiklinger, er det noget almindeligt dummies kan finde ud af ?
  Lis

  SvarSlet
 6. Dejligt inspirerende billeder på din blog. Får helt lyst til at få vores have igen :)

  Helle

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...