mandag den 8. februar 2010

Forårsfornemmelser i havestuen

Engletrompeten reagere på at dagene nu er blevet lidt længere. Der er fine nye skud i toppen.
Fuglen er rester af julepynten, der har fået love at blive.Det er utroligt, at der er liv i den efter den behandling den får om efteråret når den skal ind før frosten.
Den er plantet i en 20 cm murerspand, hvor der er boret nogle store huller i siden og i bunden, derefter plantes den ud i bedet eller i en stor balje, hvor den vokser sig stor og flot.

Om efteråret inden frosten, graves alle de rødderne over der uden for spanden og den tages ud af den hullede spand og over i en anden murespand, hvor der er lavet drænhul i bunden, som den så overvintre i.

Det fungere fint og så er man fri for at slæbe kæmpe stor potter eller baljer ud og ind.
   
                   

Engletrompeten kan skimtes længst væk. Det er de laksefarvede trompeter. Der er hele havestuen der er båret ned i et hjørne af haven, hvor der er skygge det meste af dagen. Der stod de mens vi var på ferie i sommers. I havestuen ville det være for varmt.Der er stadig lidt knopper og blomster i min camellia. De sorter jeg har, starter allerede i december så de er ikke så overdådige at se på nu. Men lidt smukt er der da.


Jeg har en pelargonie som trodser vinter og mørke, og som har blomstret siden i sommers. Det vare ikke så længe før de skal klippes ned og plantes om. Hvis jeg da nænner det. 


1 kommentar:

  1. Så fint dina pelargoner blommar. Mina är jättetrista men jag hoppas att dom kommer igång snart. Änglatrumpeter har jag inga. /Knatten

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...