onsdag den 25. august 2010

Tilbageblik

Jeg har vist glemt roserne som nu næsten er afblomstret. Men jeg har jo heldigvis fået taget billeder af dem alle, så her er lidt fra tidligere på året. 

Dette er  Rosa Gallica, 'L 'Évéque som kun blomstre en gang med små blomster der changere så smukt. Og den smukke Rosa Borbonica med det skønne navn 'Souvenir de la Malmaison' som blomstre med svagt laksefarvede blomster. Den blomstre indtil frosten tager den, hvis man fjerner visne blomster og giver den en let tilbageskæring og udtynding. Men i dette regnvejr klistre alle knopperne sammen og visner.


6 kommentarer:

 1. Hej Anette

  Egentlig har jeg ikke følt det store afsavn ved, at vi ikke kan have roser i haven p.g.a. rådyrene, meeeeen det var før jeg så dine fotos. Nu er jeg begyndt at vakle, fordi de er da helt eventyrligt smukke!

  Bedste havehilsner
  Birgitte

  SvarSlet
 2. jeg synes at det er en skam med alt den regn og blæst, mine roser - som nu endelig skal til at blomstre igen, efter (synes jeg) en lang pause - bliver grimme og plettede hvis knopperne overhovedet springer ud - og Constance Spry har fået knækket 2 af de fine nye skud, æv,æv,æv, før sagde man altid at det bliver godt vejr når børnene skal i skole efter sommerferien....hvad var der nu i vejen med den regel :(

  SvarSlet
 3. Hvor er de skønne forhåbentlig kommer der lidt Indian sommer så 'Souvenir de la Malmaison' kan få fine blomster og - ærgeligt at Rosa Gallica, 'L 'Évéque ikke er remonterende for den er for smuk:) Jeg har ikke så mange roser endnu, men der står flere på ønskelisten og jeg har fundet plads til dem:o)

  SvarSlet
 4. Birgitte: Hej velkommen til min blog. Synd at du ikke kan have roser pga. af rådyrene, men kan man ikke afskrække dem fra roserne med et eller andet? Jeg ville nødig undvære roser i haven.

  Sussi: Det er forhåbentlig kun i år at august er så våd og blæsende, til næste år har den bare at blive varmt og dejlig. Vi må håbe september bliver lun så vi kan få lidt glæde at roserne igen.

  Lisbeth: Ja lad os krydse fingre for en indian summer, det er da for surt at det allerede er efterårsvejr nu. Glæder mig til at se dine roser.

  SvarSlet
 5. Hej Annette

  Intet middel dur imod et lækkertsultent rådyr. Har blandt andet prøvet hjortetaksolie, som bestemt ikke lugter godt. Men da jeg som sagt er blevet lidt lun på tanken om roser, går jeg tumler lidt med en indhegnet rosenhave. Det kunne godt gøres pænt og spændende. Men inden da er der så mange andre planer :-)

  /Birgitte

  SvarSlet
 6. Hej
  utrolig flotte rose i skønne farver. jeg har også prøvet med roser i forhaven lige indtil de blev spist af rådyrene. Men jeg kan heldigvis ha' roser i baghaven fordi den er lukket af så de ikke kan komme ind. God dag til dig. Anne Gine

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...