fredag den 1. oktober 2010

Golden Celebration


I mit gule bed står den engelske rose Golden Celebration og der er stadig knopper på vej. Billederne er dog fra tidligere på året. Jeg er vild med disse gyldne til kobbergule blomster og kan godt tænke mig nogle flere planter. For et par måneder siden forsøgte jeg at sætte en stikling af denne og til min store glæde har den sat rødder og skyder på livet løs. Jeg har tidligere lavet stiklinge af Ghislaine de Feligonde og Rose de Resht
og de gror fantastisk godt på egne rødder, men jeg har aldrig prøvet med engelske roser før, så jeg er spændt på hvordan den udvikler sig, hvis den ellers overlever vinteren. Den får lov til at stå i havestuen vinteren over og så til foråret sætter jeg den ud i en potte.
8 kommentarer:

 1. Jeg holder også meget af de gyldne roser, denne her har virkelig dejlige kronblade. Det er ekstra dejligt når man selv lykkes med at skabe nye planter:) Efter at du tidligere på året fortalte om de roser du har haft succes med at stiklingeformere har jeg også prøvet og de har også slået rod, skønt!!

  SvarSlet
 2. Hej Annette.
  Utrolig smuk rose. Ha' en rigtig dejlig weekend.
  Kh Lone

  SvarSlet
 3. ja, den er flot - jeg har også et par gul/orange/abrikos farvede roser, og jeg må sige at det faktisk er de roser jeg har mest glæde af. Det kunne være sjov at prøve at lave en rose selv.

  SvarSlet
 4. Hold da op hvor det lyder som et spændende projekt Annette.....håber det lykkedes for jeg forstår din gule forelskelse.....den er smuk :0)

  Dorthe

  SvarSlet
 5. Jeg har en anden Engelsk rose som er meget let til at lave nye skud, helt af sig selv - den hedder Lillian Austin, så jeg tror da helt sikkert at det kan lade sig gøre med andre af de engelske roser.

  Skøn det er den i hvert fald Golden Celebration, har selv haft den i ca. 8 år og nyder den rigtig meget.

  Glæder mig til at følge dit projekt med stiklingen.

  SvarSlet
 6. Hvor er det en smuk rose og sikken farve..:-)
  Og spændende med om det lykkedes med stiklingen.

  Hej fra Lisbeth

  SvarSlet
 7. Lisbeth: Dejligt dine rosenstiklinger også har slået rod, glæder mig til at følge hvordan de udvikler sig til næste år.

  Lone: Tak, håber den bliver til flere :o)

  Sussi, Prøv at lav en stikling, det er sjovt når det lykkes.

  Dorthe: Ja det bliver spændende, indtil videre vokser den på livet løs.

  Annette: Jamen det lover jo godt, så skal der laves flere til næste år.

  Lisbeth: Tak, ja den er så smuk og jeg krydser fingre for at stiklingen overlever.

  SvarSlet
 8. Hej :) dejlig hjemmeside du har :) Det lyder til i alle her er meget glade for Golden celebration rosen, jeg overvejer at plante den i et stort bed i haven, men hvor hæj bliver den? der står 1-2 meter på webshops der sælger den. Hvor gul er den? Hilsen Lisbeth

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...