torsdag den 14. juli 2011

Tadaaa


Så blomstre den første blomst i min nøkkerose, og flere knopper lurer under overfladen.
Jublen vil ingen end tage, er den ikke bare fin ;o)14 kommentarer:

 1. Hvor er den bare smuk, din nøkkerose, tillykke :-)
  Den ligner meget den jeg har i min havedam. Hvor er det smart at have den i et kar.

  SvarSlet
 2. Det ser skønt ud, var egentlig lidt i tvivl om, om de kunne komme i blomst på så lavt vand, som der er i en balje, men det kan de åbenbart.

  Har flere gange overvejet at lave noget tilsvarende på en af vores terrasser.

  SvarSlet
 3. Jo for pokker da. Og sikke nogle gode billeder. Nu fortryder jeg helt, at jeg har boret huller i mine zink baljer.

  SvarSlet
 4. Den er rigtig smuk, og det ser godt ud i zinkbaljen. En god idé ;-)

  SvarSlet
 5. En nøkkerose i zinkbaljen... jamen-jamen!! Jeg troede da ikke den var dyb nok, men det ser da helt forrygende ud :o) Hvad gør du ved den til vinter, klarer den sig selv??

  SvarSlet
 6. Den ser bare skøn ud. Det er da en ting jeg skal have prøvet af når jeg engang finder mig en zinkbalje mere. Den jeg har er der også boret hul i..

  SvarSlet
 7. Hej Annette. Jeg kom lige forbi igen, og bemærkede dine "tips og ideer" øverst. Genial ide at samle den slags et sted, er det ok hvis jeg tyvstjæler den idé?? Der står ofte guldkorn rundt omkring, men når man så skal bruge dem, hvor er de så lige...
  havehilsner fra fru friis :o)

  SvarSlet
 8. Jo bestemt den er virkelig dejlig og sikke en stemning det giver:) Jeg har købt en zinkbalje til formålet i vinter, men jeg fik aldrig købt nøkkerosen, nu kan jeg se hvad jeg har at glæde mig til:o)

  SvarSlet
 9. Hold da op, kan den virkelig trives på så lavt vand - jeg må prøve i mit sidde-badekar - havde ellers tænkt at jeg skulle have Tivoli-tulipanbed i den..... men så skal der jo huller i... sagen må overvejes :-)

  SvarSlet
 10. Hanne: Tak, det er dejligt at kunne have nøkkeroser selv om jeg ikke har en have dam.

  Vivik: Man kan få nogle dværg nøkkeroser der kan gro på 20-30 cm vand, men dem kunne jeg ikke finde på planteskolen, så jeg snuppede denne, som kan gro fra 40 cm vand. Der er ca 35 cm vand i baljen så indtil videre ser det ud til at lykkes.

  Frøskuffen: Du må ud ha fat i en uden huller:o)

  Ina: Tak

  Fru Friis: Ja den kan ikke overleve i zinkbaljen og det kan zinkbaljen heller ikke, bunden buler ud hvis vandet bundfryser, så jeg vil grave en stor murerbalje ned i jorden til nøkkerosen og evt. dække den med en vintermåtte.
  Du stjæler bare:o) så kan jeg måske stjæle nogle guldkorn fra dine tips og ideer ;0)

  Gitte: Ja det er skønt at man kan få nye ideer her i blog verden.

  Lisbeth: Ja det er rigtig hyggeligt også med flydelys i om aftenen. Glæder mig til at se din nøkkerose til næste år:o)

  Sussi: Ja jeg kan ikke nænne at bore huller i, men jeg elsker også at have
  baljer med vand i rundt om i haven. Det ville se rigtig romantisk ud i et sidde-badekar,

  SvarSlet
 11. Yipppiiiii.....hvor er den smuk Annette - kan godt forstå du jubler. Mine gør stadig ikke tegn på blomster men sætter mange blade.........måske planten er for ung - jeg krydser fortsat fingre for at den når det.Jeg har drømt om at det skulle lykkes siden jeg så Lindas pragteksemplarer sidste år.

  Har du plantet din i det dertil egnede åkande ler eller hvordan har du gjort det???

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 12. Dorthe: Ja jeg er også selv overrasket over den allerede blomstre, jeg købte kurv og en pose åkandeler at plante den i, men har glemt at købe gødningspiller,så jeg ved ikke om det er det der gør det. Det var ikke en speciel stor plante jeg købte, så jeg tror ikke det har noget med alderen at gøre. Håber for dig at der snart kommer knopper i din.

  SvarSlet
 13. Hej Annette

  Hvor ser det bare utroligt dejligt ud! Jeg har et nedgravet vandhul med hvide nøkkeroser, som jeg ikke vil kalde en havedam :-), , som klarer vinteren fint. Det er en af de dersens sorte platik-dimser med forskelligt vandniveau. Det er vel kun ca. 50 cm på det dybeste sted. Er faktisk på vej ud til "Vand I Haven" for at købe guldfisk, da jeg ikke er begejstret for myg og kan se, at det kribler og krabler med larver.

  SvarSlet
 14. Nette: Det er hyggeligt med guldfisk, vil du tage dem ind i et akvarie om vinteren eller sørger du for at dammen ikke bundfryser?

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...