lørdag den 15. januar 2011

Små bæster


Nu er de her igen, jeg slipper ikke for dem om vinteren i mit citrontræ, 'spindemiderne', selvom der er køligt og en nogenlunde fugtighed, så dukker de altid op. Så jeg må i gang med at lave insektsæbe, og få sprøjtet træet godt ind i sæben. Jeg plejer at kunne holde dem i ave med sæben indtil foråret, hvor jeg kan få træet ud. Udenfor om sommeren er der masser af rovmider som æder spindemiderne, og så forsvinder de igen.


Lige nu er træet så fint med både blomster og frugter, så jeg håber ikke sæben ødelægger blomsterne.9 kommentarer:

 1. Ohhhhh, jeg kan forestille mig den skønne duft af orangeblomster i den gule havestue :)

  SvarSlet
 2. øhhhhhh, kan man kalde citronblomster for orangeblomster - og dufter de ens?..... måske kan jeg i virkeligheden slet ikke forestille mig det :) :) :)

  SvarSlet
 3. Hvor ser dit citrontræ flot ud.
  Håber du får held med at udrydde de små "bæster" er har invaderet træet.

  Hilsen Vivik

  SvarSlet
 4. Vi må se i øjnene at utøjet høre med til haveglæden. For øvrig en dejlig DVD med Audrey Hepburn. Ringet kvalitet men alligevel en nydelse. Gid man var de steder i denne tåget gråvejrsdag. ;-)

  SvarSlet
 5. Mit træ står i det frostfrie drivhus 1-4 grader og har indtil videre ikke haft problemer, hvor varmt er der i din havestue, måske dette er en del af problemet.

  SvarSlet
 6. Har du så många citroner och blommor nu? Hur lyckas du med det? Kan du tipsa? De doftar ju fantastiskt gott, men mitt citronträd vill inte blomma.
  Hälsningar
  Katarina

  SvarSlet
 7. Hvor er det irriterende med spindemider, man skal bare vende ryggen til 1 dag og så er de der pludselig! Overbrusninger holder spindemider væk, men citrus planter er ikke så glade for vand med højt kalkindhold, så lad træet få et let "drys" med regnvand i en forstøver - hellere det end våd jord:))
  Det er et superflot træ - er citronerne noget værd?
  Ha det godt, knus Lisbeth

  SvarSlet
 8. Hvor er dit citrontræ smukt med alle sine blomster Annette....og duften er ganske givet liflig eller?

  Håber du kommer bæsterne til livs inden de gør for meget skade.

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 9. Sussi: Det kan du da sagtens kalde dem, for de ser ens ud og dufter ens og helt vidunderligt.

  Vivik:Tak, og jeg skal nok holde dem ned, for jeg holder et skarpt øje med dem.

  Madam Bæk, Ærgeligt med kvaliteten på dvd'en, men det kan stadig bringe drømmene frem.

  Henrik: ja der er nok lidt for varmt ca 12 grader, men det er ikke alle planterne i min havestue der tåler lavere temperature, så jeg må nok leve med udyrene.

  Katarina: Jeg gør ikke noget særligt, den kommer udenfor så tidligt det kan lade sig gøre, og kommer først ind igen til oktober. Jeg vander med regnvand og gøder den en smule, næsten hver gang jeg vander også om vinteren. Det første år hvor jeg fik den, ville den heller ikke blomstre hos mig, men året efter kom den igang. Den skal måske være nogle år før den blomstre. Håber det snart lykkes for dig at få den i blomst.

  Lisbeth: Ja det kan godt være jeg skal bruse den med regnvand noget mere, det er jeg ikke så god til at huske på. Citroner er rigtig gode og saftige, men jeg nænner næsten ikke at plukke dem :o).

  Dorthe: Tak og det dufter skønt, især på denne årstid er det ekstra dejligt med den tunge søde duft. Bæsterne bliver ihvertfald holdt ned, de kan ikke lide min insektsæbe.

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...