mandag den 26. april 2010

Haven nu.
Der er sket lidt i haven på 14 dage, i skovbunden er der dukket en masse hulrodet lærkespore (Corydalis cava) frem. Stænglen er 15-30 cm høj og bærer søde rødviolette blomster fra marts til maj, derefter visner planten væk og den kommer først igen til næste år. Den er meget villig til at frøså sig selv, lige som den gule lærkespore (Corydalis lutea). 
Den tidligere nævnte, Sort foldblad (Veratrum nigrum) er vokset en hel del.
Magnolie træet er lige før den springer ud i et smukt blomster show.


I havestuen er Engletrompeten (Brugmansia) blevet noget større og har oven i købet sat en blomster knop, så nu må det godt blive lidt varmere, så den kan komme ud i haven og blive endnu større.


Så er ferien forbi for denne gang og arbejdet kalder imorgen.
Kan I have en forsat god mandag.

4 kommentarer:

 1. Hvor er den bare stor og flot din Engletrompet..:-) Godt at du har din dejlige havestue hvor du kan nyde den om vinteren og udenfor om sommeren.
  Ja selv om det fremdeles er et underlig vejr så spirer det lystigt nu, trods nattefrost.
  Og velkommen hjem fra Thailand og heldige at I fik et fly hjem.
  Dejligt land, men puha sikken varmegrader, det kan jeg slet ikke tåle.
  Har det bedst når termometeret holder sig under de 30 grader om sommeren...hihi

  Hej fra Lisbeth

  SvarSlet
 2. Hej Lisbeth, Det er dejligt at komme hjem denne gang. Det var lidt for spændende med den askesky og rødskjorter.
  Engletrompter er skønne og dufter dejlgt. kunne godt tænker mig flere i andre farver, men der kan snart ikke være flere planter i havestuen om vinteren.

  SvarSlet
 3. Takk for koselig besøk hos meg :) For en stor og vakker Magnolia du har! Treet må være en fryd å se når det blomstrer :) Hvilken sort er det? Ja, jeg tror mer og mer på at det er knopper på min Magnolia, er sååå spent! Engletrompeten din er også et flott og stort eksemplar. Min står der så stusselig på planterommet med noe få små blad fremdeles, det er litt tidlig å sette den ut enda.

  SvarSlet
 4. Hej søde Ninni, ja jeg tror nok det er en Åkande Magnolia "Magnolia Sieboldii, men jeg er ikke 100% sikker. En dag eller 2 mere med sol så er den fuldt ud udprunget og så skal jeg nok tager et billede. Jeg må beskære den hvert 2. år for elles bliver den for stor og skygger i hele haven, men jeg vil ikke undvære den. Glæder mig til at se din magnolia i blomst. Vi må nok have lidt tålmodighed med at sætte engletrompeten ud, men den trænger til sol og varme.

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...