søndag den 13. februar 2011

Hækken er plantet

Det blev så ikke en stedsegrøn hæk, men en bøgehæk med smukke brune blade om vinteren. Jeg vil også plante buksbom der skal klippes i kugle eller kvadrat, og som kan spille op mod den brune hæk om vinteren.

I sidste uge hvor der stadig var mildt tog jeg tidligere fri fra arbejdet i et par dage og fik plantet hækken. Hvor var det dejligt at komme ud og grave i jorden.
Små erantis og vintergækker som stod hvor hækken skulle være, blev sat i potter og taget ind i havestuen, hvor de står og lyser op.

Skønt at få hækken plantet så tidligt, og nu skal jeg så gå på jagt efter planterne med hvide blomster.
De små hækplanter ser ikke ud af meget nu, men det skal nok blive godt.


12 kommentarer:

 1. En bøghæk er smuk hele året. Den skal du nok blive glad for :-)
  God ide at få den plantet allerede nu.

  SvarSlet
 2. Jamen Annette - hold da op allerede .....det bliver helt fantastisk og bøgehækken tror jeg også du bliver rigtig glad for.

  Glæder mig til at følge din hvide palet :0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 3. Okay - sådan!! Det er da bare perfekt, jeg har selv en bøgehæk og den var oppe og tæt i løbet et par år. Det bliver rigtig fint med buxbom og de hvide blomster.
  Det er et forrygende dejligt forår du har skabt i havestuen - mine erantis udenfor så ud som om de ville tilbage i jorden idag:)

  SvarSlet
 4. Vi har også bøgehæk og ville aldrig bytte den for andet. Den er rimelig tæt om vinteren også.

  SvarSlet
 5. Tillykke med den nye hæk. Det kan blive rigtig flot med noget stedsegrønt, der spille op til den vinter brune hæk. Glæder mig til at følge projektet.

  SvarSlet
 6. Jeg er imponeret! Hvordan er det lykkedes at komme i jorden... - hammer og mejsel??

  SvarSlet
 7. Det ser godt ud, fik selv lige plantet bøgehæk lige inden frosten i november. Udover bladenes brune vinterfarve, giver disse jo også lidt lyd fra sig når det blæser det synes jeg også er en charme.
  Henrik

  SvarSlet
 8. Sikken virkelyst. Jeg slutter mig til fru Fniis' undren over, hvordan det lod sig gøre at grave så meget på denne årstid.

  Kom sådan til at grine af et indlæg du havde i april 2010 om en monster dahlia, som bliver 30 meter høj. Hvordan er det liiiiige gået med den?

  SvarSlet
 9. Det bliver vel nok flot med din bøgehæk.

  Buksbom kan man næsten ikke få for meget af - specielt når den sættes sammen med blomster eller frugttræer.

  Jorden hos os her på Fyn var også blød og medgørlig hele sidste uge, og jeg kunne også med nemhed både luge, grave osv.

  SvarSlet
 10. Så tidlig?? Vi plantet en agnbøkshekk i fjor. Den så spe ut hele sommeren så jeg er spent på om den får skikkelig voksekraft i år:)
  Har tatt kopi av bildet med den fine vedstabelen. Den skal min mann få som inspirasjon når han skal lage lagringsplass for veden:)

  SvarSlet
 11. En bøgehæk er noget af det smukkeste der findes, især om foråret når den springer ud med de fine lysegrønne blade. Sammen med buksbom skal det nok blive flot.

  SvarSlet
 12. Vivik: Jeg tror også det bliver godt, og så er der en ting mindre at gøre når det travle forår kommer.

  Dorthe: Ja det er svært at vente når man først er blevet vild med en ide, glæder mig til at kunne komme videre med projektet.

  Lisbeth: Kun et par år, det er da til at hold ud at vente på. Det er skønt at nyde foråret indenfor, når du det partout skal blive koldt igen.

  Mutter: Dejligt, det lyder som det var det rigtige valg, at få en bøgehæk.

  Madam Bæk: Tak, Det bliver rigtig godt, bare det nu snart bliver forår.

  Fru Friis: Jorden var dejlig blød hos os, der havde jo været tøvejr i et stykke tid.

  Henrik. Ja det lyder hyggeligt når man går forbi en bøgehæk om vinteren, det er bar ikke så tit man sætter sig ud i haven om vinteren:o)

  Nette: Ja jorden var blød så det var bare om at få dem i jorden inden det blev frost igen. Min monster dahlia vil altså ikke bliver til et monster hos mig ej heller blomstre, så den er sendt på de evige blomstermarker:o)

  Staudefeen: Tak, ja jeg skal have lavet en masse stiklinge af buksbom til sommer, og så skal der sættes hække at buksbom i haven.
  Det var næste helt forårsagtigt i den uge jeg satte hækkene, dejligt dem kunne jeg godt have brugt nogle flere af.

  Furulund: Ja vi var heldige med en periode med lidt lunt vejr. Det er dejligt at kunne inspirere hinanden med ideer, glæder mig til at se hvordan jeres brændeskur komme til at se ud.

  Downtown Sjolte: hej og velkommen her forbi. Jeg kan næste heller ikke vente til den bliver tættere og står med de smukke lysegrønne blade.

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...