lørdag den 27. marts 2010

Dahlia

Jeg har været i kælderen og kikke til mine dahliaer. De er begyndt at skyde spæde hvide skud, så det er på tide at få dem op i lyset og give dem nyt jord og vand, så der kan komme lidt mere fart på dem og måske blomstre lidt tidligere.

Jeg er  meget glad for dahlia, fordi de producere flere blomster jo flere man plukker af. De er nok de eneste blomster jeg plukker buketter af, jeg nænner ikke at plukke fra andre planter i haven. Jeg syntes de holder længere på planten. Det er nok mig der er lidt skør.

Jeg har købt nogle af mine dahliaer i National dahlia collection De har så mange forskellige slags at man næsten slet ikke kan vælge. De sender pæne livskraftige stiklinger, som hurtigt vokser sig til.

Min ynglings dahlia er en der hedder Dark Desire, den er enkelt blomstrende, i en mørk chokolade/rød farve. Inde i midten af blomsten ser det ud som om den er besat med små glinsende perler. Jeg har købt den hos  avonbulbs men de har den desværre ikke længere.
Den rosa farvede Etheral har jeg købt hos National Dahlia Collection.                
                                                                        

3 kommentarer:

 1. Hold op hvor er de smukke Annette. Du har ret i at de bare er fantastiske som buket blomster :0)

  Mine har desværre ikke overlevet vinteren. Min kælder er for varm og i år var det altså bare for koldt i værkstedet selv om jeg dækkede dem godt til. Jeg må et smut ud på Blomstergården og hente nye knolde.....de har en helt fantastisk samling af geoginer, fuchia, frugttræer med mere :0)

  SvarSlet
 2. Uh ja, de er smukke! Men er det ikke lidt besværligt at skulle hive knoldene op og sætte ud igen?

  SvarSlet
 3. Frøken Solhat: det var synd de ikke overlevede, men det er jo også sjovt at finde nye. Jeg har mine i et lille kolonialrum bag trappen, der er køligt men ikke koldt. måske 15 grader. jeg ryster dem ikke fri for jord og til tørre inde de bliver lagt der ned, de bliver lagt i potter med jord. Jeg har erfaret at de overlever bedst på den måde. Når jeg tager dem op om foråret er de lige så fine og tykke som da jeg gravede dem op om efteråret.

  Line. Nej jeg syntes ikke det er besværligt, nu har jeg jo også kun en 8-10 stykker så det er til at overse. Den der hedder Dark Desire skulle gerne overleve, da den er lidt svær at få fat på igen.

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...