lørdag den 13. marts 2010

Havestuen

Solen skinner og havestuen lokker. Det er den rene lys terapi at sidde ude i havestuen, man kan mærke energien vende tilbage i kroppen.
Min Strelitzia nicholai (paradisfugl) er en 3-4 år gammel og må da snart begynde at blomstre.
Denne Strelitzia kan blive meget stor ca. 5m og blomstre med hvide og blå blomster. Håber ikke den skal være 5 m før den blomstre, for så er havestuen for lille.
Frø af denne har jeg købt hos Bjarne.Bougainvilleaen er begyndt at sætte nye skud og den er også begyndt at blomstre lidt med nogle meget blege højblade. Når den kommer ud i solen vil højbladene blive meget stærkere i farven. Det er højbladene der er farvestrålende på denne plante, selve blomsterne er ikke ret store.En begonia der hedder Tiger Paws som blomstre nu.Dette er en Begonia Tamaya, denne får nogle bambusagtige stængler og blomstre stort set hele året også om vinteren når der er køligt i udestuen.

9 kommentarer:

 1. Ljuvliga bilder, så skönt att bara sitta där och få nya krafter...
  kramiz//kullervilla

  SvarSlet
 2. Åh Annette, hvor ser det godt ud....ville ønske jeg havde sådan en skøn udestue, det er jo lige nu den skal bruges for alvor :0)

  God søndag

  SvarSlet
 3. Tak Kullervilla og Frøken Solhat, jeg er også superglad for den og vi nærmest bor i den i forår/sommer perioden.

  SvarSlet
 4. Sikke en smuk udestue!!!!!Nøj - den er super.

  SvarSlet
 5. Tak Lavendel jeg er også vild med den, og det kan nogen gange være svært at løsrive sig og komme ud i haven.

  SvarSlet
 6. Hej Annette. Jeg har også en begonia Tiger paws, men har ikke samme succes som du har med din. Præcis hvordan passer du den? (det kan være du har et lille fif eller to jeg kan få gavn af) :)

  SvarSlet
 7. Hej City Chic, jeg ved ikke om jeg har nogle specielle fif, den får lov til at tørre lidt ud mellem hver vanding og så står den lyst men ikke i direkte sol. Mere gør jeg ikke ved den. Håber det kan bruges.

  SvarSlet
 8. Tak for svar. Håber jeg kan få min lige så fin som din. Det med udtørring gør jeg også (måske lidt for meget). Giver du den gødning? Og i såfald hvor meget og hvor tit?

  Ser frem til at følge dine grønne fingre ind i foråret.

  SvarSlet
 9. City Chic; Jeg har slet ikke gødet den, og jeg har haft den en 3 år nu. Jeg er glad for du vil følge med i min blog.

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...