mandag den 24. maj 2010

Forhave

Det eneste der er smukt i min forhave i øjeblikket er dette paradisæbletræ "Scarlett". Resten af forhaven er en skændsel. For en del år side lavede vi en urtehave i forhaven, hvor jeg ville have krydderurter. Jeg lavede små bede med buksbom hække.  
Det var meningen at jeg skulle lave urte the og brug urterne i spændende retter. Og fik jeg brugt af urterne ? NIX og er urterne ved at tage livet af mig, fordi sår sig selv alle vegne ? JEPS.
Omkring urtehave ud mod vejen lavede vi en lille mur med plads til planter i, og den var også ganske pæn, indtil jeg fik den geniale ide at lave stiklinge af Rose de Resht og plante dem i muren.
Selv om der ikke var meget jord trivedes roserne ganske fortræffeligt og smukt var det da også.
Men de trivedes så godt i muren, at de lavede rodskud alle vegne, også ud gennem muren. Så nu er den lille mur ved at falde sammen. Og de rødder der er tilbage i jorden efter vi fjernede roserne skyder lystigt videre.Så nu skal mur og urter fjernes her i løbet af sommeren og vi skal enten have hæk eller et hvidt stakit rundt om forhaven.

Jeg drømmer om at plante engelske roser og evt. storkenæb som bunddækken i bedene.
Jeg forestiller mig at farverne skal være lyserøde, rosa, karminrød eller violet, så hvis der er nogle der har nogle gode forslag til hvilke roser der matcher godt sammen, så bare kom med dem.

5 kommentarer:

 1. For et nydelig prydepletre! Det var en helt spesiell og vakker favre på blomstene :) Forhaven kommer til å bli skjønn med engelske roser og storkenebb :) Det er jo så mange sorter til salgs nå, men du kan jo gå inn på David Austins nettsider og søke på engelske roser i farvenyansene du liker? Det er en egen 'Search for Roses'-funksjon der inne. Så herlig å drømme om roser man skal plante :)

  SvarSlet
 2. Den er da til gengæld også fantastisk smuk Annette, dit paradisæbletræ, virkelig smukt.

  Jeg syntes ikke din forhave er så slem......den kunne hurtigt piftes op imellem alle de fantastisk smukke grønne buskbomme. Ideen med roser syntes jeg er skøn.

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 3. Ninni, ja det er et flot lille træ og har fine mørkrød blade resten af året.
  Jeg må ind og søge roser, tak for tippet. Det bliver dejligt.

  Dorthe, ja det er nok mure der bliver den værste af få væk, et rigtigt slæbearbejde. Men vi har hele sommeren, så det går nok. Det bliver sjovere at plante roser.

  SvarSlet
 4. Det er et dejligt træ og skønne blomster lige nu. Jeg synes heller ikke din forhave ser så slem ud, men den bliver fantastisk med roser og storkenæb. Det er dejligt med nye planer at tage fat på:o)

  SvarSlet
 5. Hej Lisbeth, Forhaven ser måske ikke så slem ud på billedet, men der er masser af ukrudt. Ja men det er skønt at lægge nye planer, så det er bare at komme igang.

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...